marți, 2 noiembrie 2010

Hanoi - Halong Bay (Vietnam)

Aproape o saptamana de cand suntem in Vietnam. Din pacate ultimele 4 zile din cele 7 a plouat non stop, mai ceva decat cele mai rele zile din Danemarca. Oricat ai fi de calm, nepasator si intelegator, iar eu nu prea excelez la niciunul din capitolele mentionate, nu ai cum sa mai suporti ploaia, mai ales ca esti intr-o tara calda, cu palmieri si banan-ieri oriunde te uiti, si mai ales cand te gandesti ca esti intr-un oras pe tarm unde ar trebui sa fiu la plaja si facand scuba.
Dar speram ca o sa fie mai bine mai tarziu.
Pana una alta, am avut parte de vreme frumoasa in nord, in Hanoi, care este un oras de-a dreptul nebun, cu vreo 6 milioane de locuitori si cam tot atatea scutere. Raportul este cred de 10 la 1 in comparative cu masinile. E un haos oarecum ordanat, nu se respecta absolut nici o regula de circulatie, dar, paradoxal, scuterele intra in intersectii din toate directiile in acelasi timp si reusesc nu numai sa nu se loveasca dar sa si mentina o anume fluiditate. Te uimeste lejeritatea cu care conduc in nebunia aia, multi vorbind chiar la telefon. Nu credeam sa spun vreodata, dar traficul in Bucuresti e NIMIC, si mai mult decat civilizat, in comparative cu Vietnamul, si nu numai. In China e absolut la fel.







In Hanoi din pacate nu l-am putut vizita pe nea Ho Chi Min, fiind plecat la rusi pentru ‘intretinere’. In schimb, orasul vechi, cu stradutele pline de lume, de hoteluri si agentii de turism, de dughene cu de toate, de adevarate bucatarii ambulante si nu in ultimul rand, de turisti (spre deosebire de China), are farmecul sau si nu apuci sa te plictisesti in 2 zile.










Din Hanoi, sunt excursii de 2-3 zile in Halong Bay, la aproape 100km, un golf cu 3000 de stanci mai mari sau mai mici, unele cu forme ciudate, iar tu nu ai altceva, decat sa stai tolanit la soare in sezlong pe terasa vaporului, si sa admiri peisajul, ...si ai ce admira. Nu apuci sa te plictisesti ca de cateva ori pe zi ai parte de tot felul de activitati: ba plimbare cu caiacul de unul singur, ba vizitarea nu stiu carei pesteri de nu-ti puteai imagina ca fiind altceva decat pestera in care isi ascundeau piratii prazile, mai ales cand te uitai in jos deasupra golfului plin de vase, ba cu caiacul printre mangrove, si tot asa.
Cazarea si mesele sunt oferite pe vapor, la fel si berea, asa ca nu ai absolut nici o grija.












Un fel de visinata asa cam cum face mama acasa, doar ca ei au inteles un pic gresit reteta, si in loc de visine au pus reptile, serpi, pasari, si alte vietati. Nu am avut insa curaj sa incerc...


Frizerii in aer liber, si mai mult decat atat, in vazul trecatorilor:



Autocar in Vietnam:


 Si ca sa nu uitam cine conduce tarisoara....




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu