luni, 17 ianuarie 2011

Lima - Peru

Pe drumul spre Lima, am avut parte de o priveliste deosebita datorita celor 2 locuri privilegiate din primul rand la etaj, ale unui autocar cama, adica scaunele sunt de fapt fotolii si se rabateaza la aproape  180gr, avand inclusiv sprijin la picioare. Panamericana de Nord, merge de-a lungul Pacificului, trece prin statiunea Mancora, traverseaza Cordiliera de los Andes, deci pe tot traseul munti fara nici un fel de vegetatie. De o parte si de alta a drumului, privelisti dezolante cu cladiri parasite si in mare parte distruse de vreme, ce au servit drept locuinte pentru muncitorii diverselor intreprinderi sau ferme ce pe parcurs s-au inchis. Pe la pranz eram in Lima.







Ne-am cazat in Miraflores, centrul vechi si 2 zile am mers pana la ocean si inapoi, plus jumatate de zi in orasul nou, unde se afla toate obiectivele turistice, catedrala San Francisco, al carei subsol a folosit drept cimitir al orasului, si e loc de veci pentru mai bine de 70.000 de suflete. E impresionant sa vezi munti de oase umane, aranjate pe categorii  -  membre, cranii, etc. 








Un alt muzeu interesant, Muzeul Inchizitiei cu camera ce reprezinta scene ale inchizitiei, incepand cu judecata facuta rapid de inchizitor, si terminand cu nesfarsitele moduri de tortura.


Si ceva exponate culinare la un festival de "comida" avand ca vedeta un porcusor de Guineea la protap (desi in viziunea mea e doar un sobolan)...



Si o mica colectie de mijloace de transport in comun cu iz vintage american:










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu