duminică, 5 decembrie 2010

Bangkok


Bangkok, cel mai colorat si crazy oras de pana acum. Lasand la o parte caldura insuportabila de la pranz, te omoara distantele. Intins pe o suprafata mare, desi strabatut de autostrazi suspendate, a la Oprescu, autobuzele merg pe strazile normale pentru a opri in statii, si nu o data am coborat din autobuz pentru ca pur si simplu mergeam mai repede. Metroul are doar cateva statii iar trenul suspendat  nu acopera decat o portiune a Bangkok-ului. Cel mai usor mod de transport e sa te urci in spatele unui taxi scuter, care se strecoara milimetric prin trafic si strabate centrul in 10-15  minute.

thailand

tailanda



bangkok






Strada care nu doarme niciodata e Khaosan Road, aici gasesti si ce nu-ti trece prin cap, inclusiv orice fel de document sau card, de la carnet de conducere pana la certificat PADI si diploma de Harvard. Era sa ma fac student din nou dar nu cred ca ma mai ajuta nici fata si nici el in sine.
Mult mai dezvoltat si mai modern decat ma asteptam, cu cele mai multe mall-uri pe metru patrat, si plin de tot felul de marketuri, dar majoritatea sunt facute special pentru turisti, mai putin piata de flori, cea mai mare din Tailanda, unde florile, extrem de importante in ritualurile budiste, se vand la kilogram.

bangkok

bangkok



Palatul regal:

bangkok

bangkok

bangkok

bangkok


bangkok


bangkok




bangkok

Am prins si o ceremonie in unul din temple:


bangkok



Wat Arun, pe celalat mal al raului Chao Phraya:

bangkok


bangkok



In spatele Palatului Regal se afla Wat Pho, cel mai mare templu din Bangkok renumit si pentru cea mai mare statuie a lui Budha culcat (46m). Doar talpile masoara 3m ...:)

big buddha

big buddha


Nu puteam trece prin Bangkok fara o vizita la Institutul Pasteur, unde am asistat la o demonstratie de exptragere de venin, si o prezentare a diverselor specii veninoase:

bangkok

bangkok




Dar una din marile atractii ale Bangkok-ului se afla de fapt la mai bine de o ora by bus in afara orasului si o reprezinta Damnoen Saduak Floating Market, o piata pe apa, unde mergi cu barca la cumparaturi :)

bangkok


bangkok

bangkok


bangkok


bangkok


bangkok

bangkok






Maine ajungem in Phuket, prima insula, la mare, la soare.....






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu