joi, 2 decembrie 2010

(Around) Chiang Mai - Tailanda


Si iata-ne in ultima zi programata in Chiang Mai pe care o incepem la 6 dimineata cu o festivitate religioasa (cea mai mare din Asia de SE), ce a constat in reunirea a 12500 de calugari veniti in mare parte din Thailanda, dar si din Laos. Ne gindeam ca va fi un mare haos, agitatie, imbranceala -12500 de calugari+localnici+turisti, multi turisti, dar ...surpriza! Totul a fost foarte bine organizat, toti calugarii avand scaune frumos aranjate de-a lungul bulevardului, iar localnicii si turistii pe trotuare. Dupa ce liderii au luat cuvantul rand pe rand, a urmat ceremonia de oferire a orezului de catre localnici, obicei intilnit in toata Asia. Dar nu aveam prea mult timp la dispozitie sa stam pana la sfarsit ca trebuia sa ajungem la hotel de unde urma sa ne ia agentia pentru un tur de o zi prin imprejurimi.

chiang mai



chiang mai

chiang mai


chiang mai

chiang mai


tailanda





chiang mai



Primul stop, Karen long-neck village care, pe langa ineditul si spectaculosul personajelor, ne-a lasat un oarecare gust amar, totul avand un aer foarte artificial, tot satul fiind creat special pentru a fi vizitat de turisti. Am plecat cu speranta ca taxa de intrare (destul de mare fata de preturile obisnuite din Tailanda), sa ajunga intr-un oarecare procent si la saracile femei din sat.












Apoi am mers la o ferma de fluturi si o gradina de orhidee, 




...dupa care a urmat cea mai palpitanta parte a zilei -  Chok Chai Elephant Camp  plimbarea cu elefantul. La inceput, senzatia a fost destul de ciudata, elefantul leganandu-ne de la o distanta pe care noi o percepeam la cel putin 10m de sol, dar ne-am acomodat repede, am urcat pe un deal pe o poteca foarte ingusta apoi ajungand la rau, unde dragutul de elefant tot vroia sa ne faca un dus, noroc cu ingrijitorul care ii dadea cate un ghiont. Dupa plimbare am fost lasati sa ne jucam la discretie cu un baby elefant bineinteles, spre deliciul puiutului care a reusit sa ne haleasca o plasa de banane. Cine se gandea ca o sa ne incepem turul atat de minunat, cu un pui de elefant ca pet, doar pentru noi?! 

thailand








Am continuat cu o plimbare prin rain forrest, dupa care o bine meritata baie in piscina. Apoi 1 ora rafting, unde ne am batut cu apa cu barca vecina, iar in incheiere o alta plimbare cu bamboo boat pe care deja o experimentasem in Yanghuo,China.



Seara, din mini bus-ul cu care ne am deplasat in tur sarim direct in tourist buss ul de Bangkok pentru inca 12 ore de mers, dar ne consolam repede cand ne gandim ca la capatul lui ne asteapta faimosul Khaosan Road, unde avem cazarea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu