vineri, 18 februarie 2011

Santiago - Chile

Si iata-ne ajunsi si in capitala Santiago, dupa o calatorie de vreo 20 si ceva de ore, dar pe care nu le-am simtit prea rau datorita autocarului de generatie noua si drumurilor excelente, cele mai bune din America de Sud, so far. Ne-am cazat intr-un apartament modern din centru.


Chile e cu adevarat o tara civilizata, iar Santiago e varful de lance in privinta asta, cu un aer european, cu oameni frumosi, bine imbracati si mai inalti decat m-as fi asteptat. Transportul in comun este bine pus la punct, beneficiind chiar si de vreo 6 linii de metrou ce insumeaza peste 100 de statii. Contrastul fata de Peru, sa nu mai vorbim de Ecuador sau Bolivia, este enorm, din toate punctele de vedere. Deasemenea criminalitatea este cea mai scazuta din America de Sud.










Bogatiile naturale si rezultatele economiei prospere se regasesc peste tot, dar cu precadere in cartierul financiar.



Nu ai cum sa fii in Chile, patria vinului, si sa nu faci o vizita la una din nenumaratele podgorii din zona. Noi am ales Concha y Torro, cel mai mare producator de vinuri din America Latina, detinand peste 8000 ha de vie.





Inainte de a parasi capitala, am vizitat si una din casele (cea de la oras) a celebrului poet, castigator al premiului Nobel pentru literatura, Pablo Neruda. Casele au o puternica nota personala, poetul participand activ la designul si decorarea celor trei case. (celelalte doua fiind la ocean)












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu