miercuri, 16 martie 2011

Rio, Carnaval - Brasil

Pe langa plajele, peisajele cultura si orasele impunatoare, lucrul care vine pe buzele tuturor cand vorbim de Brazilia e Carnavalul. Acesta se intinde pe 5 zile si reprezinta sarbatoarea belsugului si excesului dinaintea postului Pastelui si are loc in fiecare an cu fix 40 de zile inainte de Paste. Carnavalul de la Rio este cel mai mare din lume si totodata cea mai mare sarbatoare locala ce se incheie cu renumita parada a scolilor de samba de pe Sambadrome.
Dar pana atunci, carele alegorice trebuie sa se asambleze si alinieze cumva in zona Sambadrome-ului asa ca profita de unele strazi blocate pentru a fi transportate:




Dar inainte de toate, Carnavalul este in esenta muzica, dans si distractie iar asta se intampla pe strazi in toate cartierele din Rio. Petrecerile se tin lant si ai nevoie de o super intuitie sau de sfatul unui localnic sa stii ce sa alegi din program.
La recomandarea prietenilor nostri brazilieni am ajuns la repetitiile in strada ale uneia din cele mai recunoscute band-uri de tobe, asa numitele baterias performing batucada. Senzatia sutelor de tobe batand la unison urmand ritmul baietilor cu fluiere este absolut extraordinara si nu se poate povesti:






Altfel, petrecerile de strada sunt la ordinea zilei,











 Parada scolilor de samba pe Copacabana:





Si cam asa arata peterecerile pe strazile din Rio...







 Eleganta in costume este inlocuita de extravaganta, inovatie si umor:







Seara finala, pregatirile pentru intrarea pe vesitul Sambadrome:






Si o mica demonstratie solo:







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu