sâmbătă, 12 martie 2011

Buenos-Aires - Argentina

Dupa un zbor de 3 ore din Ushuaia am ajuns in Buenos Aires, capitala mondiala a tango-ului. Ne gandisem initial la un stop-over in Puerto Madryn pentru whale watching, dar nu prea era sezon si erau putin plecate din localitate.
In Buenos Aires am ales un hotel pe renumitul bulevard 9Iulie (ziua de nastere a Argentinei), cel mai lat bulevard din lume, la 110m si 9 benzi pe sens. 
Prima zi - plimbare prin centrul orasului: Obeliscul, Teatrul Colon, statuia Don Quijote de la Mancha, Plaza de Mayo, Catedrala.
Pentru un coffee break nu e loc mai potrivit decat Cafe Tortoni pe Avenida de Mayo, unde au baut cafea de-a lungul timpului, pe langa crema societatii locale, Einstein, Fangio, Hillary Clinton, Robert Duval, etc.









Caminito, care s-ar traduce prin "poteca" este o strada muzeu, pur traditionala, si care are o semnificatie deosebita in cultura locala, fiind locul de nastere al faimosului tango "Caminito". Prin anii '50 un pictor s-a gandit sa decoreze in pasteluri o fatada, si in scurt timp a devenit un simbol al zonei.












Bineinteles, nu se putea fara o demonstratie de tango , live.


Si eu invatand-o pe domnisoara pasii de baza :)



Cimitirul Recoleta, situat in cartierul cu acelasi nume, cea mai scumpa zona din Buenos Aires, una din cele mai populare atractii turistice, in mare parte datorita mormantului Evitei Peron.
















In luxosul autocar catre Iguazu, on board-service, sampanie :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu