marți, 1 martie 2011

El Chalten - Argentina

Si daca tot eram prin acest minunat colt de lume si cu cateva zile la dispozitie, am zis ca este pacat sa nu dam o tura si la El Chalten. Nu de alta, dar e doar la 200 km nord de El Calafate si ofera una din cele mai spectaculoase privelisti din Patagonia si totodata un paradis al trekkerilor.













Vedeta incontestabila  a acestei parti de nord a aceluiasi Parc National ce include si glaciarul Perito Moreno, Los Glaciares, o reprezinta muntele Fitz Roy. Nu ma consider un montanist, prin urmare nu prea obisnuiesc sa ma catar pe munti, dar recunosc ca cele 2 zile petrecute la El Chalten mi-au umplut ochii de privelisti minunate ce au meritat din plin efortul aproape supraomensc ce a constat in parcurgerea a 2 trasee, cate unul pe zi, a cate 23 respectiv 30 de kilometri. Efortul, oarecum inconstient, si-a pus amprenta si pe ligamentele mele, care au refuzat sa mai flexeze genunchiul stang pe urmatoarele 3-4 zile, dar a meritat din plin.








In cea mai mare parte ascensiunile sunt destul de usoare, fara urcusuri abrupte, exceptie facand ultima ora inainte de a ajunge la lagunele de la poalele Fitz Roy. E ca si cum ai urca pana in varful lui Burj-Dubai, pe scari. Dar imaginea piscului oglindit in laguna verde-albastra a fost cel mai frumos peisaj montan pe care l-am vazut vreodata.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu